ReadyPlanet.com
dot
dot
Newsletter

dot


Dr. Miracle Supersight
Join us on Facebook Fanpage NOW!


Norwegian Text article

 

 

  Visuell tilbakestilling av klokken.

     Hvorfor trenger jeg lesebriller?    

Folk over 40 år mister gradvis evnen til å skifte

fokus fra distanser til nærsyn, at man trenger lesebriller

er en naturlig progresjon av alderdommen. De første

tegnene er at man må holde bøker eller aviser lengre

unna for å kunne lese dem, og man oppdager også at

man trenger god belysning for å kunne se ordene tydelig.

Etter hvert er ikke armene lange nok til at man kan se

ordene tydelig og man ender opp med å kjøpe lesebriller.

 
Dette er det man kaller "lese-syn". Det er dette

vi bruker for å betale regninger, ta på sminke eller å

sjekke mobiltelefonen for å se om det er noen innkomne

anrop. Når man starter med lesebriller, blir dagene uten

dem ufullstendige. Man kan komme til å trenge ett, to eller tre par briller og dette gjør livet vanskeligere.

 
Når man eldes blir det elastiske vevet i kroppen vår mindre bøyelig, for eksempel knær, nedre del av ryggen, fingre, nakken, og spesielt linsen på øyet. Dette

er gradvise, nesten umerkelige endringer som foregår til

man er i 40-årene. Det normale er at linsen på øyet fokuserer av seg selv fra fødselen, etter behov, ved

å bruke musklene i øyet. Desverre blir linsen stivere og mindre fleksibel når man eldes, noe som fører til at muskelen ikke klarer å manipulere linsen like godt. Nærsynet blir dårligere og dårligere, noe som fører til at man må holde objektet lengre unna for å kunne se det klart. Dette blir kalt "Presbyopia."

 

BRUK DET ELLER MIST DET

Presbyopia er en del av aldringsprosessen og berører alle mennesker. Det er ingen måte å unngå det på, du kan prøve men du kommer deg ikke unna. Før eller senere tar aldringsprosessen oss igjen og setter sitt merke. Innbakt i dette er det ett viktig poeng: det er bedre å utsette det enn at det forekommer tidlig.

Det er to typer mennesker. Den ene typen sukker og gir opp når de fyller førti, og klager over at det ikke er noe de kan gjøre bortsett fra å akseptere forringelse og senilitet. De blir late og forsømmer helsen. Med tiden blir denne negative holdningen en selvoppfyllende profeti. Den andre typen mennesker prøver å gjøre noe med aldringsprosessen. Når de fyller førti, innser de at man må leve etter "bruk det eller mist det" filosofien, og at det å bruke kroppen og holde seg i form fører til at man kan ha god helse og evner mye lengre enn man tidligere trodde. Hvis de ikke allerede fører en sunn livsstil, begynner de med en eller annen form for moderat trim som for eksempel svømming, aerobics eller å gå turer.

Tidligere generasjoner var dømt til å lide under skjebnens hånd, til å tålmodig holde ut tidens hån og å avvente det forferdelige grepet til mannen med ljåen. I dagens samfunn har vi kunnskapen og makten til å løse hans ankomst. En av de mest spennende oppdagelsene i dette århundre er at vi kan, ved å gjøre et par enkle forandringer, bli gamle på en verdig måte istedenfor å bli senile og avfeldige.

 

      DITT SYN SKAL VARE ET HELT LIV  

  Foryng ditt syn som en investering i din egen fremtid. 

Situasjonen er som å stille inn en bilmotor. En ny bil vil kjøre ca. 64,300 kilometer før den viser tegn på aldring. Motoren vil ikke yte det samme og den bruker mer brensel. Du har et valg. Du kan si: "Det er ikke så farlig, jeg bytter eksospotte og fyller bensin oftere." Det andre valget er å gi bilen en oppgradering. Ved å justere motoren vil den igjen fungere som den skal og gi deg mange flere år med pålitelig bruk. Det samme prinsippet gjelder med øynene våre. Vi kan gi vårt visuelle system en god oppgradering som får det til å virke bedre. Selv om vi antagelig ikke vil se like bra som for tjue år siden kan vi redusere vår avhengighet av "korreksjons-linser." Det finnes en ny type refraktiv kirurgi som kan hjelpe deg med å fokusere ved lesning og ved å se over lange avstander, akkurat som et naturlig ungt syn. Denne prosedyren, som kalles "SuperSight" kirurgi, tar i bruk de samme suksessfulle teknikkene som grå stær kirurgi gjør for å korrigere nærsynthet og langsynthet, pluss lesesynet.

Noen er kanskje litt nervøse eller usikre når det gjelder øye kirurgi. Dette er helt naturlig. Men med en gang de forstår hvordan det fungerer og hvor enkelt det er å permanent korrigere nærsynthet og langsynthet, kan de begynne å forestille seg hvordan livet ville vært uten briller eller det daglige bryet med kontaktlinser, om det gjelder arbeidsforhold, forlystelse, sosiale sammenkomster eller forbedrede aktiviteter i det daglige liv.

 
 
Om du har lyst til å frigjøre deg fra avhengighet av briller, eller av andre grunner, kan du nå beynne å forestille deg hvordan livet kan være uten briller.

Mange mennesker vurderer nå refraktiv kirurgi på grunn av dens suksess, langsiktige resultater og forbedret nøyaktighet.

De gode nyhetene er at du har støtt på presbyopia eller grå stær på et tidspunkt der teknologien har tatt et kjempeskritt forover. Dagens mål med behandlingen er å forbedre synet ditt slik at du kan få nært perfekt syn, slik at din avhengighet av briller bortfaller. Dette inkluderer også lesebriller og linser.

SuperSight kirurgi kan være den foretrukne prosedyren eller et levedyktig alternativ for de som ønsker å eliminere avhengighet av tradisjonelle eller progressive linser, og de som viser tegn på å utvikle (selv uten symptomer) grå stær.

Vårt mål på Bangkok Pattaya sykehus er å hjelpe hver pasient til å oppnå det best mulige synet så fort som mulig. Ved å kontinuerlig forbedre metodene vi bruker mht pasientpleie, er vi i stand til å forbedre synet ditt og gjøre hele opplevelsen mer komfortabel og praktisk for deg.

  

          Bedre Livskvalitet            

   Livsstilsforbedringer  

Pasientene våre ser på dette som en investering i dem selv og deres fremtid.

Individer vurderer refraktiv kirurgi på grunn av mange (veldig personlige) grunner, som å kunne ha friheten til å drive med hobbyer, sport eller på grunn av karrieren deres.

SuperSight kirurgi kan til og med redusere plager på grunn av enkle oppgaver, som for eksempel å passe på hvor man tråkker når man går ned trappen med multifocale briller.

For de som bruker mye tid på veien er det veldig hensiktsmessig å være mindre avhengig av briller eller kontaktlinser, om det gjelder sikkerhet eller rett og slett bekvemmelighet.

Mange er bekymret for sikkerheten til sine barn eller klienter om de skulle miste brillene mens de arbeider eller om de må unnslippe fra en brennende bygning.

Alle fra helgens krigere til profesjonelle atleter kan ha grunner til å ville redusere avhengigheten av kontaktlinser eller briller, om det gjelder sikkerhet eller ytelse. Med SuperSight-kirurgi kan du lese golfkortet med nærsynet ditt, fokusere på ballen ute på banen ved mellomavstander, for deretter å bruke langsynet til å se at ballen seiler av gårde utover banen.

 

  Resultater 

Dette er den nøyaktige informasjonen relatert til våre

resultater; pasientene er ansvarlig for å følge opp fordeler og ulemper ved SuperSight kirurgien i de første 3 månedene etter inngrepet.

 

Ja (%)

 Nei (%)

Ville du brukt SuperSight kirurgi igjen hvis du hadde valget?

95

5

Trenger du fortsatt briller?

6

94

Trenger du alltid briller når du ser på ting langt borte?

3

97

Trenger du alltid lesebriller?

4

96

Er du fornøyd med SuperSight kirurgien?

94

6

  

    Hva er SuperSight-kirurgi?   

SuperSight kirurgi er en ideal prosedyre for presbyopiske mennesker over 50 som er lei av å bruke briller. SuperSight kirurgien korrigerer de naturlige linsene i øynene dine som har blitt optisk ineffektive. De blir erstattet av myke, fleksible eller multifokale linser som fokuserer like bra om man leser eller ser over lange distanser, akkurat som naturlig ungt syn. SuperSight prosedyren korrigerer også krummingen i hornhinnen for å redusere eventuelle linsefeil. Resultatet av denne prosedyren er at synet ditt vil bli stabilt bra og det er usannsynlig at det forringer seg over tid. Du vil kunne utføre normale aktiviteter uten å trenge briller eller kontaktlinser; dette kan være en viktig visuell tilbakestilling av klokken.

SuperSight kirurgien representerer den siste utviklingen innen kunstige linser som for eksempel Akkomodative 1CU, Multifokale Technis, AcrySof ReSTOR og ReZOOM som kan gi pasientene en bedre livskvalitet. Disse linsene er utformet for å gi de fleste pasienter evnen til å utføre normale aktiviteter uten å trenge briller eller kontaktlinser. I motsetning til tradisjonelle kunstige linser kan man se over distanser og nærsyn i fokus uten å trenge hjelpemidler. Doktor Somchai er en av de beste øyekirurgene i landet som har erfaring og som er kvalifisert i bruken av disse spesielle linsene til SuperSight kirurgien.

SuperSight kirurgi tilbyr en bedre løsning. Det kirurgiske inngrepet som brukes er identisk medl det utprøvde og sikre inngrepet man bruker ved grå stær kirurgi. I motsetning til prosedyrer som kun fokuserer på å endre formen til hornhinnen, virker SupeSight på linsen inne i øyet. Som et resultat av dette blir ditt syn etter inngrepet stabilt og varig over tid. I tillegg vil det være unødvendig å operere for grå stær senere i livet.

 

   Vil SuperSight-kirurgi virke for meg?   

Hvis du er lei av å bruke briller og ikke kunne se ting nær deg selv, samt at du har begynt å merke at synet ditt ikke er like bra som før, kan du vurdere SuperSight kirurgien som et nytt alternativ. De fleste pasienter som tar SuperSight kirurgi er i midten av 50-årene og i tidlig 60-årene og er presbyopiske med grå stær eller har store, refraktiske feil. De er fullt klar over tapet av synet sitt, og vil huske hvordan det var å ha nærsyn. Denne nye prosedyren vil korrigere problemene med synet, og er i stand til å redusere eller til og med eliminere behovet for briller hos noen pasientgrupper. Om du ønsker å befri deg fra avhengigheten av briller eller kontaktlinser av karrieregrunner, for fritid, sosiale sammenkomster eller rett og slett en forbedring av daglige aktiviteter, kan SuperSight-kirurgien hjelpe deg og gi deg et nytt syn på livet.

Hvis du ønsker informasjon om denne refraktive prosedyren kan vårt kontor hjelpe deg med å arrangere en fullstendig vurdering og konsultasjon som vil hjelpe deg til å finne ut om du ønsker, eller er en kandidat for SuperSight-kirurgi.

    Hvor sikker er prosedyren?   

SuperSight kirurgi bruker en ny teknologi med en utprøvet prosedyre, som har undergått enorme teknologiske fremskritt siden våre foreldres og besteforeldres tid. Det er fortsatt en risiko, men den er veldig lav. All kirurgi innebærer en risiko, og bare du kan vurdere om fordelene ved inngrepet er større enn risikoen.

Moderne mikrokirurgiske teknikker ved fjerning av linser har utviklet seg dramatisk i de siste 20 årene. Under denne prosedyren blir øyets naturlige linse fjernet fordi den har blitt optisk inneffektiv som et resultat av aldringsprosessen. SuperSight kirurgi kan være et godt tilbud til de som er for nærsynt, for langsynt eller har hornhinner som er for tynne for LASIK. Det er også et levedyktig alternativ for de som ønsker å eliminere avhengighet av tradisjonelle eller progressive briller, og de som viser tegn på å utvikle (selv uten symptomer) grå stær.

Et viktig poeng er at andre refraktive prosedyrer ikke har bevist at de er effektive på den samme måten som SuperSight-kirurgien er.

Hva kan jeg forvente etter SuperSight-inngrepet?

Når vi informerer pasienter, forklarer vi at implantering med tilretteleggende eller multifokale IOL’er vil forynge en stor del av nærsynet og at pasientene vil bli mindre avhengige av lesebriller. Den store fordelen med SuperSight inngrepet er at grå stær blir helbredet og at det også helbreder eventuelle problemer pasienten har med nærsynthet eller langsynthet. Selv om vi gir informasjon om hva inngrepet innebearer og hva man kan forvente av resultater, forstår vi at det er visse spørsmål man ønsker besvart i de første ukene etter kirurgien. Vi minner alle pasienter om at SuperSight er et kirurgisk inngrep, og at som ved all kirurgi er det en viss risiko forbundet med dette. Vi foreslår at man går nøye gjennom informasjonen som finnes, både gjennom våre resultater og fra andre kilder. Deretter kan man diskutere denne informasjonen med Dr. Somchai.

 Hvor lang tid tar det å få normalt syn / Hvor raskt vil mitt syn forbedres etter operasjonen?

Pasientene bør vite at som regel blir synet forbedret dramatisk ganske fort, men at det i visse tilfeller kan ta flere måneder før den endelige forbedringen av synet inntreffer. Du vil med en gang merke at synet er forbedret og vil føle deg meget komfortabel. Pasientene blir bedt om å ta fri dagen etter inngrepet. De vil være funksjonelle dagen etter, men øyet kan fortsatt være litt sensitivt og følsomt for lys eller føles litt irritert. De fleste pasienter sier at øynene blir så godt som normale dagen etter og at de kan utføre sine daglige aktiviteter som normalt.

 Er dette permanent?

 

Ja.

 Hva kan gå galt?

Veldig lite (med begge metodene). Men det er viktig å forstå at det er en viss risiko forbundet med alle typer kirurgi, selv om kirurgen ikke gjør noe galt og alt virker som det skal. I noen tilfeller kan pasienter få en over- eller under-korreksjon. Omtrent 95% av pasientene får ingen komplikasjoner i det hele tatt.

Mindre komplikasjoner som vanligvis kan helbredes totalt inkluderer økt trykk, midlertidig væskeansamlig foran i øyet (hornhinne væskeansamling), eller bak i øyet (retinal væskeansamling), og en tendens til at det øvre øyelokket vipper litt (ptosis), og til sist blødning inne i øyet. Disse symptomene fører sjelden til varige skader.

Mer alvorlige komplikasjoner inkluderer retinal atskillelse (1% av tilfellene) og en infeksjon inne i øyet (endophtalmitis – ca. 1 av 1,000 tilfeller). Begge disse tilstandene kan bli behandlet hvis de blir oppdaget tidlig nok, men kan resultere i permanent og svært alvorlig tap av syn, også blindhet og tap av øyet (veldig sjeldent). Det er viktig å forstå at dette er en iboende risiko ved inngrepet, og at det kan skje selv om operasjonen er utført korrekt av en erfaren kirurg. Om en av disse komplikasjonene skulle skje betyr det ikke at operasjonen var dårlig utført. 

 Har det noensinne skjedd at noen har blitt blinde?

Ingen av våre pasienter har noensinne blitt blinde. Det er likevel viktig å forstå at alle kirurgiske inngrep er forbundet med en viss risiko for komplikasjoner. Men vår kombinasjon av høyt kvalifiserte kirurger og moderne utstyr betyr at du er sikret den best mulige behandling.

 Gjør SuperSight-inngrepet vondt?

Nei. Før SuperSight inngrepet begynner gjør vi øyet ditt numment med øyedråper. Du kan muligens føle det som litt ukomfortabelt, men smerte er uvanlig. Eventuelle smerter du måtte ha etter inngrepet vil være minimale og kun vare i et par timer.

 Hva hindrer meg i å blunke under operasjonen?

En innretning som blir kalt en øyevipp-tilbaketrekker brukes til å holde øynene åpne under operasjonen, slik at du ikke behøver å tenke på blunking. Mindre bevegelser av øyet vil ikke ha noen effekt på operasjonen. En trøst er at nesten alle pasienter som har vært gjennom inngrepet sier at det var mye lettere enn de hadde trodd.

 Bør jeg ta begge øynene på samme tid?

Ja. SuperSight kirurgi blir ofte gjort på begge øyne samtidig. Resultatene er forutsigbare og prosedyren er sikker nok. (De fleste pasienter velger å ta begge øynene samtidig).

 Er SuperSigth-inngrepet effektiv mot nærsynthet?

En nærsynt (myopisk) person kan se objekter nær seg selv uten problemer, men trenger briller for å se ting som er langt unna. Problemet med et nærsynt øye er at det har for mye innebygd forstørrelseskraft. Nærsynte mister også linsens evne til å fokusere når de eldes (de blir presbyopiske), men de beholder den innebygde evnen til å se klart på nært hold så snart de tar av seg brillene eller kontaktlinsene. Hvis du bruker briller, har letter nærsynthet og er over 45 år gammel, kan du ha merket at du må ta av deg brillene for å kunne se ting som er nære klart. Med en gang du tar på deg brillene igjen vil øynene oppføre seg akkurat som mennesker med normalt syn (emmetropes), og at hvis du vil lese med brillene på, trenger du ekstra forstørrelseskraft akkurat som emmetropes i den samme alderen. Siden du allerede bruker briller, trenger du en bifokal linse. SuperSight-kirurgi er passende for en nærsynt person, spesielt hvis du er veldig nærsynt, trenger å holde objekter helt inntil nesen for å kunne se klart, eller hvis du allerede har grå stær. Forbeholdet her er at pasienter som er nærsynte, bruker briller for å kunne lese og for å kunne se over distanser, vil bli fornøyde med resultatene av SuperSight inngrepet.

 Hvis jeg har hatt LASIK, kan jeg fortsatt være en kandidat for SuperSight-kirurgi?

Ja. Mennesker som tidligere har hatt hornhinne kirurgi som for eksempel LASIK, PRK, RK (Radiologisk Keratotomi) eller CK (Keratoplastisk behandling) er absolutt aktuelle kandidater til å ha SuperSight kirurgi, så lenge øynene er ved god helse. Personer som planlegger å bruke SuperSight kirurgi kan også trenge tilleggskirurgi for å "fininnstille" synet. Disse operasjonene kan gjøres før eller etter linse-implantasjonen.

Konsulter Dr. Somchai så du forstår implikasjonene ved å ha hatt tidligere prosedyrer.

 Er det mulig å korrigere presbyopia ved laserbehandling som for eksempel "LASIK"?

Nei. Laser korrigering av syn forandrer krumningen av hornhinnen. Hornhinnen og linsen på øyet er begge ansvarlig for å fokusere lysstråler på retinaen. Siden grå stær er ansvarlig for forringelse av linsens egenskap til å fokusere vil ikke hornhinne kirurgi korrigere synet. Mennesker som har hatt en vellykket laser-operasjon av nærsynthet og langsynthet vil faktisk utvikle presbyopia ved en senere tid. Presbyopia kan derimot bli korrigert ved linsekirurgi som for eksempel SuperSight kirurgi.

 Vil du anbefale SuperSight-kirurgi for de pasientene som er mellom 50 og 60 år som også ønsker LASIK mot refraktiske feil?

Vi utfører sjelden LASIK som en primærbehandling for pasienter eldre enn 55 år. Vi vil diskutere mulighetene for å gjenopprette nærsynet med presbyopiske pasienter mellom 45 og 55 år som kommer for å forhøre seg om LASIK. Sammen med potensielle risikoer og fordeler er vi forpliktet, som et av de iboende konseptene ved det å være en lege, å diskutere alternative behandlinger. Hvis øyeleger ikke forteller pasientene om alternative behandlinger gjør de ikke jobben sin som lege samt å gi pasienten alle mulige alternativer. De aller fleste visste ikke om den nye typen linse kirurgi og de fleste bestemmer seg for at de faktisk ønsker SuperSight inngrepet, som gir dem mer enn de hadde håpet på gjennom LASIK. Vi har ikke noen eksakt bestemmelse når det gjelder alder, men jo nærmere pasienten er å utvikle grå stær jo mer logisk er det å ta SuperSight kirurgi. En annen ting å tenke på er om forsikringen dekker inngrepet.

 Hvordan virker nærsynt CK eller nærsynt LASIK for presbyopiske pasienter?

CK (Keratoplastisk behandling) bruker radiobølger for å endre formen på hornhinnen, mens LASIK bruker laser som kutter og fjerner en del av kurven på hornhinnen. Disse tiljublede nye behandlingene, nærsynt LASIK eller CK, er behandlinger som kun tar ett øye. Du vil merke at det er en liten forskjell mellom de to øynene i de første to ukene etter inngrepet. I teorien bearbeides hjernen til at ett øye ser nært og at det andre (dominant) ser avstander. Hjernen din vil lære hvordan den skal jobbe sammen med ditt nye syn, men kan bli litt frustrert til tider. Du vil merke at du ser glorier, eller bli blendet om natten, og vil ha et problem med dybdesynet. På grunn av dette er ikke disse inngrepene en perfekt løsning for atleter eller sjåfører som kjører om natten.

De er ikke optimale for de små detaljene, som børssidene, resultatbokser eller instruksjonene på medisiner. De er heller ikke optimale for lesing over lang tid, på grunn av dette trenger man briller om man leser lenge.

Det er øynene dine som fortsetter å endres ved hver bursdag. De fleste har øket styrken på brillene sine et par ganger siden de først begynte med dem, fordi øynene blir eldre og svakere. Noen pasienter forstår at det er på grunn av at linsen blir stivere og en svekkelse av muskelen inne i øyet som er ansvarlig for å fokusere. Linsen kan ikke lenger strammes og bøyes slik den kunne tidligere. Det er ikke det at disse inngrepene ikke virker, det er bare at øynene dine fortsetter å bli svakere av seg selv. Inngrepene viser gode resultater på kliniske prøver, men man trenger ny behandling etter hvert.

Vi har virkelig tro på at risiko/fordels-raten taler til fordel for SuperSight-kirurgi hos mange presbyopiske ametroper. Vi ser stadig utvikling i teknologien og vi har tro på at SuperSight kirurgi er fremtidens favoriserte behandling.

 Hvor mye koster det?

Den fullt private fastpris-pakken er 250,000 Baht for begge øyner, som inkluderer:

√ Omfattende øyesjekk og evaluering

√ Måling av øyne for utvelgelse av implantat

√ Alle konsultasjoner og kirurgens betaling

√ Alle kostnader forbundet med bruk av operasjonssal

√ 2 spesielle intraokulære linse implantater

√ Medisiner på operasjonsdagen

√ Innleggelse og overnatting på sykehus; 1 natt

√ Post-operativ behandling av lege, inkludert oppfølgingsbesøk

Kostnader kan variere om man trenger anestesi eller hvis ytterligere tester eller medisiner blir forespurt av pasienten. Betaling kan gjøres med kontanter eller kredittkort.

 Hva er en sekundær grå stær?

Linsen på øyet blir tatt vekk under inngrepet, den naturlige sekken eller kapselen til linsen blir holdt intakt slik at implantatet kan bli plassert på innsiden. Måneder eller år etter inngrepet kan denne kapselen skygge over og gjøre synet ditt uklart. Pasientene forteller om et gradvis mer uklart syn. Denne diagnosen kan vanligvis bli sett av øyelegen og pasienten vil da bli sendt tilbake til øyekirurgen. Dette er veldig lett å ordne med en laser, og involverer å rense det sentrale området av den uklare kapselen ved hjelp av en spesiell laser (dette er de eneste tilfellene at laser blir brukt ved behandling av grå stær). Dette blir kalt capsulotomi. Dette gjenoppretter synet nesten umiddelbart, er smertefritt og blir nesten alltid gjort på en poliklinikk.

 
 En oversikt over SuperSight-inngrepet

Med hensiktsmessig eller lokal bedøvelse vil du være våken under operasjonen. Bedøvelsen kan enkelt og greit være øyedråper, eller en injeksjon med en lokalbedøvelse inn i vevet rundt øyet. Du kan kanskje se et sterkt lys fra operasjonsmikroskopet. To timer før operasjonen vil du få øyedråper som utvider pupillene. Under operasjonen vil du bli bedt om å holde hodet stille og ligge så flatt som mulig. Operasjonen tar vanligvis 20-30 minutter for ett øye, men kan ta opptil 45-60 minutter. Mesteparten av den naturlige linsen vil bli fjernet ved hjelp av en teknikk kalt phacoemulsifisering. Kirurgen lager et veldig lite snitt i øyet, mykner linsen ved hjelp av bølger av ultralyd og tar linsen ut gjennom en liten tube. Det bakerste laget av linsen blir ikke tatt ut. En kunstig linse (implantat) blir så satt inn for å erstatte den naturlige linsen. Noen ganger blir ett lite sting satt inn i øyet. Ved slutten av operasjonen blir et skjold eller en pute lagt over øyet ditt for å beskytte det.

Hensikten med SuperSight inngrepet er å erstatte den naturlige linsen med en plastisk spesialdesignet akkomoderende eller multifokal intraokulær linse (implantat) inne i øyet for å korrigere tilstanden kjent som presbiopia (alderdom av øyet), som forekommer hos de fleste over 40 år. Dette blir gjort for å hindre at de trenger briller for å lese eller se på nært hold.

 

 

 Alternativer til SuperSight-kirurgi

Målet ved behandlingen er å kompensere for øyets manglende evne til å fokusere på objekter som er nærme. Behandlingsmetodene kan være å bruke kontaktlinser og å undergå refraktiv kirurgi. Det er flere alternativer, som følger nedenfor:

Briller,

Kontaktlinser,

LASIK, PRK, RK,

Skleral utvidelsesbånd,

Phakisk intraokulær linse,

Keratoplastisk behandling (CK)

Du kan diskutere disse alternativene med Dr. Somchai.

 

Ting å tenke på ved laserbehandling for individer som trenger bifokale endringer:

 

SuperSight Kirurgi

 Laser eller CK

Syn over distanser

Ja

Ja

Nærsyn

 Ja

 Ja

Både langsyn og nærsyn

Ja

Nei

Permanent korreksjon

Ja

Nei

Godt dybdesyn

Ja

Nei

God kontrast opplevelse

 Valgfritt

Nei

Ingen blending/glorier om natten

 Valgfritt

Nei

Ingen behov for å behandle grå stær i fremtiden

Ja

Nei

Kostnad

Høyere

Lavere

 

    Noekkelen til suksess  

Med nye generasjoner av multifokale og tilretteleggende IOL’er tigjengelig vil vi kunne tilby enda bedre muligheter for å kunne lese og bedre kvalitet på synet generelt. Vi vil skreddersy en anbefaling ut i fra pasientenes livsstil og gi dem den informasjonen de trenger for å kunne ta det beste valget.

Pasientenes personlige og øyehelse

Det er essensielt at pasienten har realistiske forventninger til deres postoperative syn. Dette avhenger delvis av den generelle helsen og øyehelsen, men er også relatert til individets personlighet.

Å vurdere personligheten kan være et av de mest viktige aspekter av prosessen. Dårlige kandidater er pasienter som er ekstremt perfeksjonistiske eller har en negativ, "glasset-halvt-fullt" personlighet. Vi vil spørre pasientene om selv å identifisere hvor de ligger på en skala som går fra avslappet til perfeksjonist.

Tilpassing av linsevalg til livsstil

Det første steget for å bestemme det beste IOL valget for en pasient er å forstå hva man trenger med hensyn til livsstil og krav til synet. Vi bruker et spørreskjema basert på en historikk av livsstiler, og prioriterer hva som er viktig for pasienten. Vi vil ha spørsmål som for eksempel pasientens yrke (nåværende eller tidligere); hvor ofte man bruker en datamaskin, leser eller gjør håndarbeid; og om man deltar i sport eller trenger å kjøre om natten. Disse spørsmålene hjelper oss å forstå hva slags syn man bruker i dagliglivet og derfor hvilken teknologi som er best tilpasset deres behov.

  Konseptet ved å dele opp synet i fem forskjellige livsstils-soner har vært til stor hjelp i valg av linser. Aktivitetene spenner fra aktiviteter på nært hold som trenger en nesten dominant linse, til aktiviteter over distanser som trenger klart langsyn eller perfekt emmetropia i forskjellige lysforhold.

 

Sonefokus:

Sone 1
 Nært ved skumring

Sone 2 
Nært om dagen

Sone 3 
Distanser om dagen

Sone 4
Distanser om natten

Sone 5 
Middels

Dykking / Måling under vann

Sying / Brodering

Veiskilt

Langt om natten 

 kortspill 

Menyer i restauranter

Små bokstaver i aviser

Langt om dagen

Nattkjøring 

Biljard 

Nært arbeid i skumring

Data-arbeid

Kjøring

Filmer 

Omfattende data-arbeid 

Juvelarbeid

Kart

Golf

Stjernetitting 

 Klart middelsyn

 

Du må velge tre sammenhengende fokus-soner, som du mest sannsynlig kommer til å bruke i dine daglige aktiviteter og vil redusere bruk av korrigerende briller så mye som mulig.

(De fleste pasienter oppnår nærmere fem soner med korrigert syn, forventningene er vanligvis oversteget)

 
Behandling av forventninger

Generelt sett spiller pasientens forventninger etter operasjonen en kritisk rolle når det gjelder postoperativ fornøydhet med operasjonen. Synsbehandling er i dag veldig avhengig av pasientens valg og trang.

"Som lege pleier jeg å være mest interessert i å forbedre mine kirurgiske inngrep, men å kontrollere pasientens forventninger kan være en mer effektiv måte å forbedre deres postoperative utfall," sier Dr. Somchai.

Vi vil prøve vårt beste for å tilby detaljert informasjon for våre pasienter angående deres medisinske tilstand, phacoemulsifiseringsprosedyren, mulige risikoer og komplikasjoner, og fordeler og ulemper ved de forskjellige linsene som er tilgjengelige. Vi hører også på hva pasientene virkelig vil ha og hva de forventer av operasjonen. Vi gjør deretter vårt beste for å forsikre at forventningene er realistiske. Dette er kritisk for suksess med alle de spesielle linsevalgene man har.

Å forvente perfekt syn over alle distanser og i alle situasjoner er ikke realistisk!

Selv om mange av våre pasienter ender opp med å ikke behøve briller i det hele tatt, vil vi at forventningene skal være at man fortsatt trenger briller til visse aktiviteter. Vi understreker at vårt mål er å redusere behovet for briller og vi ber dem om å identifisere de visuelle oppgavene som vil være minst kritisk å måtte bruke briller for.

Pasientene burde innse behovet for å finne det "perfekte punkt" ved alle linseteknologier og mulige justeringer i deres liv, som å justere lyssettingen og plassering av datamaskin. Heldigvis vil disse symptomene, inkludert glorier, ikke berøre de fleste aktiviteter.

Umøtte forventninger er et problem på grunn av mange ting. En av grunnene til at pasientene så ofte forventer en total uavhengighet av briller på tross av advarsler om det motsatte er at lagring av informasjon om negative konsekvenser er kjent for å være dårlig og til å forfalle over tid.

 

 


Dr. Somchai Trakoolshokesatian

Oftalmologist
Bangkok hospital Pattaya

Tel. (038) 259936
Epost adresse: somchai@bph.co.th

 

Utdannelse

Doktor i medisin, 1987 Chiangmai Universitet, Thailand

Sertifisert av Opthalmologisk styre, 1994 Chiangmai Universitet, Thailand

Medlem av det Europeiske Samfunn av Grå stær og Refraktiske kirurger

Medlem av det Amerikanske Samfunn av Grå stær og Refraktiske kirurger

Relatert erfaring & Trening

Januar 1992 Internasjonal utveksling av yrkesferdigheter I ophtalmologi

ORBIS PROSJEKTET, INC. Chiangmai Thailand 1999-2001

"Synet først og fremst" Veldedighetsprosjekt for å hindre blindhet.

Lions Club i Pattaya, Pattaya

2002 Internasjonalt kurs i refraktiv Laserkirurgi (LASIK) Antwerpen, Belgia

2003 Internasjonalt kurs i Refraktisk Kirurgi (Akkomodativ-1CU) Munchen, Tyskland

2005 Internasjonalt kurs i Refraktisk Kirurgi (Kontaktlinse implantat) Lisboa, Portugal

2006 Internasjonalt kurs i Refraktisk Kirurgi (AlphaCor) London, England
 

 

Linseimplantat-teknologi

Den siste generasjonen av intraokulære linseimplantater

Det finnes tre spennende nye linse implantater som vi tilbyr til individer som søker forynget syn og/eller korreksjon av presbyopia:

1) Akkomodativt 1CU,

2) AcrySof ReSTOR,

3) Multifokal TECNIS,og

4) ReZOOM

Som tilbyr mangfoldige fokuseringsdistanser, er lovende med hensyn til korreksjon av kuleformet ametropi og tilhørende presbyopia hos pasienter med eller uten grå stær. Eksisterende teknologi lar SuperSight helbrede ikke bare presbyopia, uansett omfanget av den refraktive feilen, men også stoppe utviklingen av grå stær i fremtiden siden linsen blir fjernet.

 

Disse linseimplantatene kan deles opp i to grupper:

(1) Tilretteleggende linseimplantat, som bygger på mekaniske bevegelser i linsen inne i den kapsulære posen, noe som medfører at refraksjonen til øyet blir endret av pasienten.

Den TILRETTELEGGENDE 1CU representerer den siste utviklingen innen kunstige linser og kan gi pasientene en bedre livskvalitet. Linsen er designet for å kunne skifte form for å tilby lignende funksjoner som en naturlig, frisk linse.

Den TILRETTELEGGENDE 1CU gir de fleste pasienter muligheten til å utføre deres daglige aktiviteter uten å trenge briller eller kontaktlinser. Til forskjell fra tradisjonelle kunstige linser kan objekter sees over både distanser og ved nært hold i fokus uten å trenge briller.

Prinsippet

En frisk naturlig linse er i stand til å kompensere (endre form) slik at objekter kan sees klart ved mange forskjellige distanser. De fleste kunstige linser er stive og kan ikke endre form; derfor vil pasientene trenge å bruke briller etter en operasjon mot grå stær.

Under tilretteleggelse (sammentrukket ciliarisk muskel) gir Akkomodativ 1CU et klart bilde for de fleste objekter som er nært på.

Uten tilretteleggelse (avslappet ciliarisk muskel) gir Akkomodativ 1CU et klart bilde for objekter over distanser.

  

(2) Multifokale linseimplantater, enten refrakterer eller bøyer lyset som går gjennom dem inn i to eller flere fokuseringsdistanser.

To nye linser som er tilgjengelige i Thailand er TECNIS ZM900 og AcrySof ReSTOR.

TECNIS ZM900 linseimplantatet er en fullt optisk bøyende, bøyelig multifokal IOL laget av silikon (polysiloxan). En bølgeteknologi, som er brukt for å designe aspherisk form optikk, har som mål å redusere sfæriske avvik. For å øke dybdefokuset er TECNIS ZM900 formet for å distribuere lys mellom distanser og nærfokuset opp til en grad av omtrent 50/50.

ReSTOR linse implantatet er en apodisert bøyd optisk, bøyelig multifokal IOL som er lagd av hydrofobisk akryl. En apodisert bøyeteknologi blir brukt for å forme den multisonale refraktiske optikken. Det lager en 3.6mm sentral sone med minkende steg og bredde mot periferien. Derfor kan det splitte energi inn i to hovedpunkter for å innlemme to forskjellige synskrefter, distanser og ved nært hold. Den perifere monofokale refraktive sonen er lagd for å forbedre bildekvaliteten ved å redusere de multifokale optiske forstyrrelsene og å forflytte mer lysenergi til langsyn når en pupill utvides.

Både TECNIS ZM900 og ReSTOR har +4 diopter ved linsenivå, som tilsvarer ca. +3,2 diopter med ytterligere krefter på brillenivå. Selv om både TECNIS ZM900 og ReSTOR er multifokale linser har de litt forskjellige egenskaper på grunn av deres teknologi.

Prinsippet

Bøyelig teknologi lager små steg på den optiske overflaten. Disse små stegene kan distribuere lys mellom nær- og langfokus. Defor kan pasienten bruke en komponent av den tilgjengelige lysenergien til å fokusere objekter på avstand og den andre til å fokusere objekter som er nærme gjennom å bruke fovea. Med andre ord kan et presbyopisk øye hurtig endre fokus mellom objekter over distanser og objekter som er nærme.

 

 __________________________

 

 

 

 

Henry Langman var lykkelig. Han hadde reist fra Storbrittania til Pattaya for å besøke den beste øyekirurgen i Thailand, Dr. Somchai ved Bangkok Pattaya sykehus. "Fobien er alltid der. Man tror det kan være smertefullt eller at det kan forekomme komplikasjoner. Man hører kanskje en skrekkhistorie og blir litt skeptisk."

Han skrøt av resultatene av hans SuperSight inngrep, og strålte etter hans postoperative kontroll med Dr. Somchai.

"Jeg er nesten 60 år gammel men har aldri blitt vant til ulempene ved å bruke briller. Jeg spiller golf, spiller rugby og er dommer i rugby. Det er vanskelig å gjøre det i regnet når man bruker briller. Jeg er alltid utendørs og hatet å måtte ta på meg brillene hele tiden," sa han.

"Dette var så enkelt, så raskt og så smertefritt. Nå kommer moren min for å ta den samme operasjonen! Og for et tilbud – bare halvparten av prisen!"

Resultatene en uke etter.

"Jeg var istand til å se bedre med en gang. Jeg hadde litt flimmer i tre dager, men ikke noe ubehag. Utrolig hva en sunn drink på pub’en kan oppnå, eller hva?

Henry valgte SuperSight kirurgi, en relativt ny prosedyre som hjelper de som, ved 40 år eller eldre, begynner å slite med å lese aviser eller se prislapper, og velger å bruke briller.

"Det var ikke en mulighet i Storbrittania. Jeg ville ha måttet reise til London og betalt mer enn 6,000ฃ kun for LASIK," reflekterer han.

"Jeg snakket med en bartender som hadde hatt inngrepet for ni måneder siden da jeg var ute her i Pattaya. Jeg hater briller, mister dem alltid eller de blir ødelagt – og undersøkelsene, og linsene. Han ba meg om å snakke med Dr. Somchai. Jeg vil ikke lyve – jeg var engstelig, alle inngrep i kroppen er litt skremmende. Men legen var veldig profesjonell. Og vi snakket om LASIK også. Jeg følte at jeg hadde alle muligheter man kan få."

For den aktive golfer som ønsker å bli kvitt irritasjonene og bryet med briller, er dette et supert alternativ.

John Steinbeck, fra "Travels with Charlie," bemerket at "slitne kveldsøyer ser en sliten kveldsverden." Tenk hva et nytt syn kan gjøre for å få et nytt og mer lykkelig perspektiv på livet. Det gir en god innsikt inn i ditt nye syn.

 

David Lihn

LIHN’s GOLF GUIDE
www.lihngolf.com

 

 

Bangkok Sykehus

Pattaya

 For mer informasjon

Vennligst kontakt din SuperSight-lege

 

Dr. Somchai Trakoolshokesatian

Bangkok sykehus Pattaya

Tel. 66-3825-9999

Internasjonalt tel. (66) 3825-9999 # 1150 eller 1151

E-mail: somchait@bph.co.th

ประโยชน์ และข้อควรทราบ ของการทำศัลยกรรมซุปเปอร์ไซต์
ถ้าอยากไปตรวจว่าจะสามารถทำได้หรือไม่ ต้องเตรียมตัวอย่างไรบ้าง?
ใครบ้างที่เป็นผู้ที่ไม่สมควรทำ หรือมีข้อห้ามอะไรบ้าง?
ทุกคนที่ต้องการรักษาสามารถทำได้ทุกคนใช่ไหม?
สามารถเบิกค่าใช้จ่ายจากการประกันสุขภาพได้หรือไม่?
ค่าใช้จ่ายเท่าไหร่?
ควรรอไว้รักษาเมื่อต้อกระจกสุกแล้วดีกว่าไหม?
ทำศัลยกรรมแล้ว จะช่วยป้องกันไม่เกิดต้อ หรือโรคตาอื่นๆได้ด้วยหรือไม่?
มีโอกาสเสี่ยงที่ตาของเราจะปฏิเสธไม่รับเลนส์แก้วตาเทียมได้หรือไม่?
อาจจะมีความผิดพลาดอะไรเกิดขึ้นได้บ้าง?
ใช้การดมยาสลบให้ไม่รู้สึกตัวในระหว่างการผ่าตัดได้หรือไม่?
สามารถรักษาทั้งสองตาพร้อมกันได้เลยหรือไม่?
ผลของการรักษาจะคงอยู่ยาวนานหรือไม่?
หลังการรักษานานเท่าไร จึงจะกลับไปทำงาน และใช้ชีวิตได้ตามปกติ?
การศัลยกรรมแก้ไขสายตาแบบซุปเปอร์ไซต์ มีความปลอดภัยเพียงใด?
การผ่าตัดเจ็บหรือไม่?
อะไรจะช่วยป้องกันไม่ให้หลับตา หรือ กระพริบตาระหว่างทำการรักษา?
ผลการรักษา
วิธีการรักษาผ่าตัดแก้ไขสายตาแบบซุปเปอร์ไซต์
General information about eye & vision article
Q & A : Will SuperSight Surgery work for me? article
Q & A : How safe is the procedure? article
Q & A : What can I expect after having surgery with SuperSight Surgery? article
Q & A : Is it permanent? article
Q & A : How long does it take to get back to normal? article
Q & A : What can go wrong? article
Q & A : What's the difference between LASIK and SuperSight? article
Q & A : Why people hate their reading glasses? article
Q & A : Can anyone have this procedure done? article
Q & A : Who is not a candidate for SuperSight Surgery? article
Q & A : Can you guarantee I will get rid of my glasses or Contact lenses? article
Q & A : Will SuperSight Surgery prevent me from getting other eye diseases? article
Q & A : Could you tell me about cataracts? article
Q & A : What should I know about night vision? article
Q & A : How does new multifocal IOL affect intermediate vision? article
Q & A : Should I have both eyes done at once? article
Q & A : What keeps me from blinking during the procedure? article
Q & A : I’ve heard so much about astigmatism. What is it? Does SuperSight correct it? article
Q & A : Is the SuperSight Surgery effective in myopia (nearsightedness)? article
Q & A : What is presbyopia? article
Q & A : Is it possible to correct presbyopia using lasers as “LASIK”? article
Q & A : Will you recommend SuperSight Surgery for those patients between 50 and 60 years of age who request LASIK for their refractive error? article
Q & A : What are the advantages of SuperSight Surgery Over LASIK? article
Q & A : If I’ve had LASIK, can I still be a candidate for SuperSight Surgery? article
How much does it cost? article
Q & A : Is SuperSight Surgery covered on health insurance? article
Q & A : What is a secondary cataract? article
Deutsch Text article
My Testament to Anybody who is Contemplating Supersight Eye Surgery
Where’s my readers?
Supersight vision? Tired of glasses – for distance, for reading, for computer and regular trips to the Optician to change the lenses?
SuperSight Surgery – Read all about it! Without glasses!
SuperSight Surgery – the ‘bionic’ breakthrough?
Dr.William H. van Ewijk: OUR WINDOW UNTO THE WORLD & HOW DR.SOMCHAI GAVES ME THE REAL VISION
HOW DR.SOMCHAI GAVES ME THE REAL VISION article
Dr. Somchai the “Super” Ophthalmic Surgeon and SuperSight (Part 5)
Would you let anyone touch your eyes? Or would you want a specialist? (Part 4)
Imagine what that new vision can do for your happiness
Dr. Somchai T.shoke-satian M.D. gets down to business
Who is Dr Somchai T.shoke-satian M.D.?
What does Dr. Somchai T.shoke-satian M.D. do?
เลสิคเอ็กซ์ตร้า
ภาษาไทย ฟรีดาวน์โหลด
Supplementation in Bangkok Post
Patient information about eye's problems article
Visual Experience Training article
Patient's Testimonials articleCopyright © 2010 All Rights Reserved.