ReadyPlanet.com
dot
dot
Newsletter

dot


Dr. Miracle Supersight
Join us on Facebook Fanpage NOW!


NORSK

supersight

 Visuell tilbakestilling av klokken.

     Hvorfor trenger jeg lesebriller?    

 
Mennesker over 40 år opplever gradvis tap av evnen til å fokusere fra distanse til nært hold, og behovet for lesebriller er en naturlig del av aldringsprosessen. De første tegnene inkluderer behovet for å holde bøker eller aviser lengre unna for å lese dem, samt erkjennelsen av at god belysning er nødvendig for å se ordene tydelig.

Etter hvert blir armene ikke lange nok til å gi klar sikt på tekst, og man ender opp med å anskaffe seg lesebriller.

Dette fenomenet kalles "lese-syn." Det er dette vi bruker for å betale regninger, ta på sminke eller sjekke mobiltelefonen for å se om det er noen innkomne anrop. Når man begynner å bruke lesebriller, kan dagene uten dem føles ufullstendige. Man kan ende opp med å trenge ett, to eller tre par briller, noe som gjør livet mer utfordrende.

Når man eldes, blir det elastiske vevet i kroppen vår mindre bøyelig, inkludert knær, nedre del av ryggen, fingre, nakke, og spesielt linsen på øyet. Dette er gradvise, nesten umerkelige endringer som foregår frem til man er i 40-årene. Normalt fokuserer linsen på øyet seg selv fra fødselen av, etter behov, ved å bruke øyemusklene. Dessverre blir linsen stivere og mindre fleksibel med alderen, noe som fører til redusert evne til å manipulere linsen. Nærsynet forverres gradvis, og man må holde objekter lengre unna for å se dem klart. Dette tilstanden kalles "Presbyopia." 
 
BRUK DET ELLER MIST DET 

 Presbyopia er en uunngåelig del av aldringsprosessen som påvirker alle mennesker. Det er ingen måte å unngå det på; du kan prøve, men du kommer ikke bort fra det. Før eller senere tar aldringsprosessen oss igjen og setter sitt preg. Innbakt i dette er det ett viktig poeng: det er bedre å utsette det enn å la det inntreffe tidlig.

Det finnes to typer mennesker. Den ene typen sukker og gir opp når de fyller førti, klager over at det ikke er noe de kan gjøre bortsett fra å akseptere forringelse og senilitet. De blir latiske og forsømmer helsen, og med tiden blir denne negative holdningen en selvoppfyllende profeti. Den andre typen mennesker prøver å gjøre noe med aldringsprosessen. Når de fyller førti, innser de at man må leve etter filosofien "bruk det eller mist det" og at det å bruke kroppen og holde seg i form fører til god helse og evner langt utover hva de tidligere trodde. Hvis de ikke allerede fører en sunn livsstil, begynner de med en eller annen form for moderat trening, for eksempel svømming, aerobics eller turgåing.

Tidligere generasjoner var dømt til å lide under skjebnens hånd, tålmodig holde ut tidens hån og avvente det forferdelige grepet til mannen med ljåen. I dagens samfunn har vi kunnskapen og makten til å møte aldringsprosessen på en annen måte. En av de mest spennende oppdagelsene dette århundret er at vi kan, ved å gjøre noen enkle endringer, eldes verdig i stedet for å bli senile og avkreftede.

   DITT SYN SKAL VARE ET HELT LIV  
  Foryng ditt syn som en investering i din egen fremtid.

 

          Bedre Livskvalitet            

 

   Livsstilsforbedringer  

Pasientene våre ser på dette som en investering i dem selv og deres fremtid.

 Individer vurderer refraktiv kirurgi på grunn av mange (veldig personlige) grunner, som å kunne ha friheten til å drive med hobbyer, sport eller på grunn av karrieren deres.

SuperSight kirurgi kan til og med redusere plager på grunn av enkle oppgaver, som for eksempel å passe på hvor man tråkker når man går ned trappen med multifocale briller.

 For de som bruker mye tid på veien er det veldig hensiktsmessig å være mindre avhengig av briller eller kontaktlinser, om det gjelder sikkerhet eller rett og slett bekvemmelighet.

Mange er bekymret for sikkerheten til sine barn eller klienter om de skulle miste brillene mens de arbeider eller om de må unnslippe fra en brennende bygning.

Alle fra helgens krigere til profesjonelle atleter kan ha grunner til å ville redusere avhengigheten av kontaktlinser eller briller, om det gjelder sikkerhet eller ytelse. Med SuperSight-kirurgi kan du lese golfkortet med nærsynet ditt, fokusere på ballen ute på banen ved mellomavstander, for deretter å bruke langsynet til å se at ballen seiler av gårde utover banen.  

  Resultater 

Dette er den nøyaktige informasjonen relatert til våre

resultater; pasientene er ansvarlig for å følge opp fordeler og ulemper ved SuperSight kirurgien i de første 3 månedene etter inngrepe


 Ja (%)

 Nei (%)

Ville du brukt SuperSight kirurgi igjen hvis du hadde valget?

95

5

Trenger du fortsatt briller?

1

99

Trenger du alltid briller når du ser på ting langt borte?

1

99

 Trenger du alltid lesebriller?

1

99

Er du fornøyd med SuperSight kirurgien?

96 

4

  

    Hva er SuperSight-kirurgi?   

SuperSight kirurgi er en ideal prosedyre for presbyopiske mennesker over 50 som er lei av å bruke briller. SuperSight kirurgien korrigerer de naturlige linsene i øynene dine som har blitt optisk ineffektive. De blir erstattet av myke, fleksible eller multifokale linser som fokuserer like bra om man leser eller ser over lange distanser, akkurat som naturlig ungt syn. SuperSight prosedyren korrigerer også krummingen i hornhinnen for å redusere eventuelle linsefeil. Resultatet av denne prosedyren er at synet ditt vil bli stabilt bra og det er usannsynlig at det forringer seg over tid. Du vil kunne utføre normale aktiviteter uten å trenge briller eller kontaktlinser; dette kan være en viktig visuell tilbakestilling av klokken.

SuperSight kirurgien representerer den siste utviklingen innen kunstige linser som for eksempel AT LISA trifocal, Multifokale Technis, AcrySof ReSTOR og ReZOOM som kan gi pasientene en bedre livskvalitet. Disse linsene er utformet for å gi de fleste pasienter evnen til å utføre normale aktiviteter uten å trenge briller eller kontaktlinser. I motsetning til tradisjonelle kunstige linser kan man se over distanser og nærsyn i fokus uten å trenge hjelpemidler. Doktor Somchai er en av de beste øyekirurgene i landet som har erfaring og som er kvalifisert i bruken av disse spesielle linsene til SuperSight kirurgien.

SuperSight kirurgi tilbyr en bedre løsning. Det kirurgiske inngrepet som brukes er identisk medl det utprøvde og sikre inngrepet man bruker ved grå stær kirurgi. I motsetning til prosedyrer som kun fokuserer på å endre formen til hornhinnen, virker SupeSight på linsen inne i øyet. Som et resultat av dette blir ditt syn etter inngrepet stabilt og varig over tid. I tillegg vil det være unødvendig å operere for grå stær senere i livet.

 

 Vil SuperSight-kirurgi virke for meg? 

Hvis du er lei av å bruke briller og ikke kunne se ting nær deg selv, samt at du har begynt å merke at synet ditt ikke er like bra som før, kan du vurdere SuperSight kirurgien som et nytt alternativ. De fleste pasienter som tar SuperSight kirurgi er i midten av 50-årene og i tidlig 60-årene og er presbyopiske med grå stær eller har store, refraktiske feil. De er fullt klar over tapet av synet sitt, og vil huske hvordan det var å ha nærsyn. Denne nye prosedyren vil korrigere problemene med synet, og er i stand til å redusere eller til og med eliminere behovet for briller hos noen pasientgrupper. Om du ønsker å befri deg fra avhengigheten av briller eller kontaktlinser av karrieregrunner, for fritid, sosiale sammenkomster eller rett og slett en forbedring av daglige aktiviteter, kan SuperSight-kirurgien hjelpe deg og gi deg et nytt syn på livet.

Hvis du ønsker informasjon om denne refraktive prosedyren kan vårt kontor hjelpe deg med å arrangere en fullstendig vurdering og konsultasjon som vil hjelpe deg til å finne ut om du ønsker, eller er en kandidat for SuperSight-kirurgi.

Hvor sikker er prosedyren?   

SuperSight kirurgi bruker en ny teknologi med en utprøvet prosedyre, som har undergått enorme teknologiske fremskritt siden våre foreldres og besteforeldres tid. Det er fortsatt en risiko, men den er veldig lav. All kirurgi innebærer en risiko, og bare du kan vurdere om fordelene ved inngrepet er større enn risikoen.

Moderne mikrokirurgiske teknikker ved fjerning av linser har utviklet seg dramatisk i de siste 20 årene. Under denne prosedyren blir øyets naturlige linse fjernet fordi den har blitt optisk inneffektiv som et resultat av aldringsprosessen. SuperSight kirurgi kan være et godt tilbud til de som er for nærsynt, for langsynt eller har hornhinner som er for tynne for LASIK. Det er også et levedyktig alternativ for de som ønsker å eliminere avhengighet av tradisjonelle eller progressive briller, og de som viser tegn på å utvikle (selv uten symptomer) grå stær.

Et viktig poeng er at andre refraktive prosedyrer ikke har bevist at de er effektive på den samme måten som SuperSight-kirurgien er.
Hva kan jeg forvente etter SuperSight-inngrepet?
Når vi informerer pasienter, forklarer vi at implantering med tilretteleggende eller multifokale IOL’er vil forynge en stor del av nærsynet og at pasientene vil bli mindre avhengige av lesebriller. Den store fordelen med SuperSight inngrepet er at grå stær blir helbredet og at det også helbreder eventuelle problemer pasienten har med nærsynthet eller langsynthet. Selv om vi gir informasjon om hva inngrepet innebearer og hva man kan forvente av resultater, forstår vi at det er visse spørsmål man ønsker besvart i de første ukene etter kirurgien. Vi minner alle pasienter om at SuperSight er et kirurgisk inngrep, og at som ved all kirurgi er det en viss risiko forbundet med dette. Vi foreslår at man går nøye gjennom informasjonen som finnes, både gjennom våre resultater og fra andre kilder. Deretter kan man diskutere denne informasjonen med Dr. Somchai.

 Hvor lang tid tar det å få normalt syn / Hvor raskt vil mitt syn forbedres etter operasjonen?

Pasientene bør vite at som regel blir synet forbedret dramatisk ganske fort, men at det i visse tilfeller kan ta flere måneder før den endelige forbedringen av synet inntreffer. Du vil med en gang merke at synet er forbedret og vil føle deg meget komfortabel. Pasientene blir bedt om å ta fri dagen etter inngrepet. De vil være funksjonelle dagen etter, men øyet kan fortsatt være litt sensitivt og følsomt for lys eller føles litt irritert. De fleste pasienter sier at øynene blir så godt som normale dagen etter og at de kan utføre sine daglige aktiviteter som normalt.

 Er dette permanent?

  Ja.

 Hva kan gå galt?

Veldig lite (med begge metodene). Men det er viktig å forstå at det er en viss risiko forbundet med alle typer kirurgi, selv om kirurgen ikke gjør noe galt og alt virker som det skal. I noen tilfeller kan pasienter få en over- eller under-korreksjon. Omtrent 95% av pasientene får ingen komplikasjoner i det hele tatt.

Mindre komplikasjoner som vanligvis kan helbredes totalt inkluderer økt trykk, midlertidig væskeansamlig foran i øyet (hornhinne væskeansamling), eller bak i øyet (retinal væskeansamling), og en tendens til at det øvre øyelokket vipper litt (ptosis), og til sist blødning inne i øyet. Disse symptomene fører sjelden til varige skader.

Mer alvorlige komplikasjoner inkluderer retinal atskillelse (1% av tilfellene) og en infeksjon inne i øyet (endophtalmitis – ca. 1 av 1,000 tilfeller). Begge disse tilstandene kan bli behandlet hvis de blir oppdaget tidlig nok, men kan resultere i permanent og svært alvorlig tap av syn, også blindhet og tap av øyet (veldig sjeldent). Det er viktig å forstå at dette er en iboende risiko ved inngrepet, og at det kan skje selv om operasjonen er utført korrekt av en erfaren kirurg. Om en av disse komplikasjonene skulle skje betyr det ikke at operasjonen var dårlig utført. 

Har det noensinne skjedd at noen har blitt blinde?

Ingen av våre pasienter har noensinne blitt blinde. Det er likevel viktig å forstå at alle kirurgiske inngrep er forbundet med en viss risiko for komplikasjoner. Men vår kombinasjon av høyt kvalifiserte kirurger og moderne utstyr betyr at du er sikret den best mulige behandling.

 Gjør SuperSight-inngrepet vondt?

Nei. Før SuperSight inngrepet begynner gjør vi øyet ditt numment med øyedråper. Du kan muligens føle det som litt ukomfortabelt, men smerte er uvanlig. Eventuelle smerter du måtte ha etter inngrepet vil være minimale og kun vare i et par timer.

 Hva hindrer meg i å blunke under operasjonen?

 En innretning som blir kalt en øyevipp-tilbaketrekker brukes til å holde øynene åpne under operasjonen, slik at du ikke behøver å tenke på blunking. Mindre bevegelser av øyet vil ikke ha noen effekt på operasjonen. En trøst er at nesten alle pasienter som har vært gjennom inngrepet sier at det var mye lettere enn de hadde trodd.

 Bør jeg ta begge øynene på samme tid?

 Ja. SuperSight kirurgi blir ofte gjort på begge øyne samtidig. Resultatene er forutsigbare og prosedyren er sikker nok. (De fleste pasienter velger å ta begge øynene samtidig).
 Er SuperSigth-inngrepet effektiv mot nærsynthet?

En nærsynt (myopisk) person kan se objekter nær seg selv uten problemer, men trenger briller for å se ting som er langt unna. Problemet med et nærsynt øye er at det har for mye innebygd forstørrelseskraft. Nærsynte mister også linsens evne til å fokusere når de eldes (de blir presbyopiske), men de beholder den innebygde evnen til å se klart på nært hold så snart de tar av seg brillene eller kontaktlinsene. Hvis du bruker briller, har letter nærsynthet og er over 45 år gammel, kan du ha merket at du må ta av deg brillene for å kunne se ting som er nære klart. Med en gang du tar på deg brillene igjen vil øynene oppføre seg akkurat som mennesker med normalt syn (emmetropes), og at hvis du vil lese med brillene på, trenger du ekstra forstørrelseskraft akkurat som emmetropes i den samme alderen. Siden du allerede bruker briller, trenger du en bifokal linse. SuperSight-kirurgi er passende for en nærsynt person, spesielt hvis du er veldig nærsynt, trenger å holde objekter helt inntil nesen for å kunne se klart, eller hvis du allerede har grå stær. Forbeholdet her er at pasienter som er nærsynte, bruker briller for å kunne lese og for å kunne se over distanser, vil bli fornøyde med resultatene av SuperSight inngrepet.

 Hvis jeg har hatt LASIK, kan jeg fortsatt være en kandidat for SuperSight-kirurgi?

 Ja. Mennesker som tidligere har hatt hornhinne kirurgi som for eksempel LASIK, PRK, RK (Radiologisk Keratotomi) eller CK (Keratoplastisk behandling) er absolutt aktuelle kandidater til å ha SuperSight kirurgi, så lenge øynene er ved god helse. Personer som planlegger å bruke SuperSight kirurgi kan også trenge tilleggskirurgi for å "fininnstille" synet. Disse operasjonene kan gjøres før eller etter linse-implantasjonen.

Konsulter Dr. Somchai så du forstår implikasjonene ved å ha hatt tidligere prosedyrer.

 Er det mulig å korrigere presbyopia ved laserbehandling som for eksempel "LASIK"?

Nei. Laser korrigering av syn forandrer krumningen av hornhinnen. Hornhinnen og linsen på øyet er begge ansvarlig for å fokusere lysstråler på retinaen. Siden grå stær er ansvarlig for forringelse av linsens egenskap til å fokusere vil ikke hornhinne kirurgi korrigere synet. Mennesker som har hatt en vellykket laser-operasjon av nærsynthet og langsynthet vil faktisk utvikle presbyopia ved en senere tid. Presbyopia kan derimot bli korrigert ved linsekirurgi som for eksempel SuperSight kirurgi.

 Vil du anbefale SuperSight-kirurgi for de pasientene som er mellom 50 og 60 år som også ønsker LASIK mot refraktiske feil?

 Vi utfører sjelden LASIK som en primærbehandling for pasienter eldre enn 55 år. Vi vil diskutere mulighetene for å gjenopprette nærsynet med presbyopiske pasienter mellom 45 og 55 år som kommer for å forhøre seg om LASIK. Sammen med potensielle risikoer og fordeler er vi forpliktet, som et av de iboende konseptene ved det å være en lege, å diskutere alternative behandlinger. Hvis øyeleger ikke forteller pasientene om alternative behandlinger gjør de ikke jobben sin som lege samt å gi pasienten alle mulige alternativer. De aller fleste visste ikke om den nye typen linse kirurgi og de fleste bestemmer seg for at de faktisk ønsker SuperSight inngrepet, som gir dem mer enn de hadde håpet på gjennom LASIK. Vi har ikke noen eksakt bestemmelse når det gjelder alder, men jo nærmere pasienten er å utvikle grå stær jo mer logisk er det å ta SuperSight kirurgi. En annen ting å tenke på er om forsikringen dekker inngrepet.

 Hvor mye koster det?

Startprisen for den private pakken er 200 000 thailandske baht for begge øyne, inkludert:

√ Måling av øyne for utvelgelse av implantat

√ Alle konsultasjoner og kirurgens betaling

√ Alle kostnader forbundet med bruk av operasjonssal

√ 2 spesielle intraokulære linse implantater

√ Medisiner på operasjonsdagen

√ Innleggelse og overnatting på sykehus; 1 natt

√ Post-operativ behandling av lege, inkludert oppfølgingsbesøk

Kostnader kan variere om man trenger anestesi eller hvis ytterligere tester eller medisiner blir forespurt av pasienten. Betaling kan gjøres med kontanter eller kredittkort.

 Hva er en sekundær grå stær?

 Linsen på øyet blir tatt vekk under inngrepet, den naturlige sekken eller kapselen til linsen blir holdt intakt slik at implantatet kan bli plassert på innsiden. Måneder eller år etter inngrepet kan denne kapselen skygge over og gjøre synet ditt uklart. Pasientene forteller om et gradvis mer uklart syn. Denne diagnosen kan vanligvis bli sett av øyelegen og pasienten vil da bli sendt tilbake til øyekirurgen. Dette er veldig lett å ordne med en laser, og involverer å rense det sentrale området av den uklare kapselen ved hjelp av en spesiell laser (dette er de eneste tilfellene at laser blir brukt ved behandling av grå stær). Dette blir kalt capsulotomi. Dette gjenoppretter synet nesten umiddelbart, er smertefritt og blir nesten alltid gjort på en poliklinikk.

 
 En oversikt over SuperSight-inngrepet 

Med hensiktsmessig eller lokal bedøvelse vil du være våken under operasjonen. Bedøvelsen kan enkelt og greit være øyedråper, eller en injeksjon med en lokalbedøvelse inn i vevet rundt øyet. Du kan kanskje se et sterkt lys fra operasjonsmikroskopet. To timer før operasjonen vil du få øyedråper som utvider pupillene. Under operasjonen vil du bli bedt om å holde hodet stille og ligge så flatt som mulig. Operasjonen tar vanligvis 20-30 minutter for ett øye, men kan ta opptil 45-60 minutter. Mesteparten av den naturlige linsen vil bli fjernet ved hjelp av en teknikk kalt phacoemulsifisering. Kirurgen lager et veldig lite snitt i øyet, mykner linsen ved hjelp av bølger av ultralyd og tar linsen ut gjennom en liten tube. Det bakerste laget av linsen blir ikke tatt ut. En kunstig linse (implantat) blir så satt inn for å erstatte den naturlige linsen. Noen ganger blir ett lite sting satt inn i øyet. Ved slutten av operasjonen blir et skjold eller en pute lagt over øyet ditt for å beskytte det.

Hensikten med SuperSight inngrepet er å erstatte den naturlige linsen med en plastisk spesialdesignet akkomoderende eller multifokal intraokulær linse (implantat) inne i øyet for å korrigere tilstanden kjent som presbiopia (alderdom av øyet), som forekommer hos de fleste over 40 år. Dette blir gjort for å hindre at de trenger briller for å lese eller se på nært hold.

  Alternativer til SuperSight-kirurgi
Målet ved behandlingen er å kompensere for øyets manglende evne til å fokusere på objekter som er nærme. Behandlingsmetodene kan være å bruke kontaktlinser og å undergå refraktiv kirurgi. Det er flere alternativer, som følger nedenfor:

Briller,

Kontaktlinser,

LASIK, PRK, RK,

Skleral utvidelsesbånd,

Phakisk intraokulær linse,

Keratoplastisk behandling (CK)

Du kan diskutere disse alternativene med Dr. Somchai.    Noekkelen til suksess  

Med nye generasjoner av multifokale og tilretteleggende IOL’er tigjengelig vil vi kunne tilby enda bedre muligheter for å kunne lese og bedre kvalitet på synet generelt. Vi vil skreddersy en anbefaling ut i fra pasientenes livsstil og gi dem den informasjonen de trenger for å kunne ta det beste valget.

Pasientenes personlige og øyehelse

Det er essensielt at pasienten har realistiske forventninger til deres postoperative syn. Dette avhenger delvis av den generelle helsen og øyehelsen, men er også relatert til individets personlighet.

Å vurdere personligheten kan være et av de mest viktige aspekter av prosessen. Dårlige kandidater er pasienter som er ekstremt perfeksjonistiske eller har en negativ, "glasset-halvt-fullt" personlighet. Vi vil spørre pasientene om selv å identifisere hvor de ligger på en skala som går fra avslappet til perfeksjonist.

Tilpassing av linsevalg til livsstil

Det første steget for å bestemme det beste IOL valget for en pasient er å forstå hva man trenger med hensyn til livsstil og krav til synet. Vi bruker et spørreskjema basert på en historikk av livsstiler, og prioriterer hva som er viktig for pasienten. Vi vil ha spørsmål som for eksempel pasientens yrke (nåværende eller tidligere); hvor ofte man bruker en datamaskin, leser eller gjør håndarbeid; og om man deltar i sport eller trenger å kjøre om natten. Disse spørsmålene hjelper oss å forstå hva slags syn man bruker i dagliglivet og derfor hvilken teknologi som er best tilpasset deres behov.

  Konseptet ved å dele opp synet i fem forskjellige livsstils-soner har vært til stor hjelp i valg av linser. Aktivitetene spenner fra aktiviteter på nært hold som trenger en nesten dominant linse, til aktiviteter over distanser som trenger klart langsyn eller perfekt emmetropia i forskjellige lysforhold.

   
Behandling av forventninger

Generelt sett spiller pasientens forventninger etter operasjonen en kritisk rolle når det gjelder postoperativ fornøydhet med operasjonen. Synsbehandling er i dag veldig avhengig av pasientens valg og trang.

"Som lege pleier jeg å være mest interessert i å forbedre mine kirurgiske inngrep, men å kontrollere pasientens forventninger kan være en mer effektiv måte å forbedre deres postoperative utfall," sier Dr. Somchai.

Vi vil prøve vårt beste for å tilby detaljert informasjon for våre pasienter angående deres medisinske tilstand, phacoemulsifiseringsprosedyren, mulige risikoer og komplikasjoner, og fordeler og ulemper ved de forskjellige linsene som er tilgjengelige. Vi hører også på hva pasientene virkelig vil ha og hva de forventer av operasjonen. Vi gjør deretter vårt beste for å forsikre at forventningene er realistiske. Dette er kritisk for suksess med alle de spesielle linsevalgene man har.

Å forvente perfekt syn over alle distanser og i alle situasjoner er ikke realistisk!

Selv om mange av våre pasienter ender opp med å ikke behøve briller i det hele tatt, vil vi at forventningene skal være at man fortsatt trenger briller til visse aktiviteter. Vi understreker at vårt mål er å redusere behovet for briller og vi ber dem om å identifisere de visuelle oppgavene som vil være minst kritisk å måtte bruke briller for.

Pasientene burde innse behovet for å finne det "perfekte punkt" ved alle linseteknologier og mulige justeringer i deres liv, som å justere lyssettingen og plassering av datamaskin. Heldigvis vil disse symptomene, inkludert glorier, ikke berøre de fleste aktiviteter.

Umøtte forventninger er et problem på grunn av mange ting. En av grunnene til at pasientene så ofte forventer en total uavhengighet av briller på tross av advarsler om det motsatte er at lagring av informasjon om negative konsekvenser er kjent for å være dårlig og til å forfalle over tid.  

Dr. Somchai Trakoolshokesatian

Oftalmologist
Bangkok hospital Pattaya

Tel. (038) 259938
Epost adresse: somchai@bph.co.th

 
Utdannelse

Doktor i medisin, 1987 Chiangmai Universitet, Thailand

Sertifisert av Opthalmologisk styre, 1994 Chiangmai Universitet, Thailand

Medlem av det Europeiske Samfunn av Grå stær og Refraktiske kirurger

Medlem av det Amerikanske Samfunn av Grå stær og Refraktiske kirurger

Relatert erfaring & Trening

Januar 1992 Internasjonal utveksling av yrkesferdigheter I ophtalmologi

ORBIS PROSJEKTET, INC. Chiangmai Thailand 1999-2001

"Synet først og fremst" Veldedighetsprosjekt for å hindre blindhet.

Lions Club i Pattaya, Pattaya

2002 Internasjonalt kurs i refraktiv Laserkirurgi (LASIK) Antwerpen, Belgia

2003 Internasjonalt kurs i Refraktisk Kirurgi (Akkomodativ-1CU) Munchen, Tyskland

2005 Internasjonalt kurs i Refraktisk Kirurgi (Kontaktlinse implantat) Lisboa, Portugal

2006 Internasjonalt kurs i Refraktisk Kirurgi (AlphaCor) London, England
 

 

 

 

Linseimplantat-teknologi

Den siste generasjonen av intraokulære linseimplantater

Det finnes tre spennende nye linse implantater som vi tilbyr til individer som søker forynget syn og/eller korreksjon av presbyopia: 

1) AT LISA trifocal and trifocal-toric,

2) AcrySof PanOptix,

3) Multifokal TECNIS,og Synergy & Symphony

4) Alle typer EDoF og avansert fokusobjektiv

Som tilbyr mangfoldige fokuseringsdistanser, er lovende med hensyn til korreksjon av kuleformet ametropi og tilhørende presbyopia hos pasienter med eller uten grå stær. Eksisterende teknologi lar SuperSight helbrede ikke bare presbyopia, uansett omfanget av den refraktive feilen, men også stoppe utviklingen av grå stær i fremtiden siden linsen blir fjernet.

  To nye linser som er tilgjengelige i Thailand er AT LISA trifocal & trifocal-toric   

 

 

 

 

 

Henry Langman var lykkelig. Han hadde reist fra Storbrittania til Pattaya for å besøke den beste øyekirurgen i Thailand, Dr. Somchai ved Bangkok Pattaya sykehus. "Fobien er alltid der. Man tror det kan være smertefullt eller at det kan forekomme komplikasjoner. Man hører kanskje en skrekkhistorie og blir litt skeptisk."

Han skrøt av resultatene av hans SuperSight inngrep, og strålte etter hans postoperative kontroll med Dr. Somchai.

"Jeg er nesten 60 år gammel men har aldri blitt vant til ulempene ved å bruke briller. Jeg spiller golf, spiller rugby og er dommer i rugby. Det er vanskelig å gjøre det i regnet når man bruker briller. Jeg er alltid utendørs og hatet å måtte ta på meg brillene hele tiden," sa han.

"Dette var så enkelt, så raskt og så smertefritt. Nå kommer moren min for å ta den samme operasjonen! Og for et tilbud – bare halvparten av prisen!"

Resultatene en uke etter.

"Jeg var istand til å se bedre med en gang. Jeg hadde litt flimmer i tre dager, men ikke noe ubehag. Utrolig hva en sunn drink på pub’en kan oppnå, eller hva?

Henry valgte SuperSight kirurgi, en relativt ny prosedyre som hjelper de som, ved 40 år eller eldre, begynner å slite med å lese aviser eller se prislapper, og velger å bruke briller.

"Det var ikke en mulighet i Storbrittania. Jeg ville ha måttet reise til London og betalt mer enn 6,000ฃ kun for LASIK," reflekterer han.

"Jeg snakket med en bartender som hadde hatt inngrepet for ni måneder siden da jeg var ute her i Pattaya. Jeg hater briller, mister dem alltid eller de blir ødelagt – og undersøkelsene, og linsene. Han ba meg om å snakke med Dr. Somchai. Jeg vil ikke lyve – jeg var engstelig, alle inngrep i kroppen er litt skremmende. Men legen var veldig profesjonell. Og vi snakket om LASIK også. Jeg følte at jeg hadde alle muligheter man kan få."

For den aktive golfer som ønsker å bli kvitt irritasjonene og bryet med briller, er dette et supert alternativ.

John Steinbeck, fra "Travels with Charlie," bemerket at "slitne kveldsøyer ser en sliten kveldsverden." Tenk hva et nytt syn kan gjøre for å få et nytt og mer lykkelig perspektiv på livet. Det gir en god innsikt inn i ditt nye syn.

 

David Lihn

LIHN’s GOLF GUIDE
www.lihngolf.com

Våre øyeleger gir medisinsk sjekk for nærsynthet,  eller grå stær samt følgende øyeproblemer:

SuperSight kirurgi, en permanent behandling med multifokal eller akkommodative intraokulære linser for nærsynthet og grå stær for eldre pasienter

Grønn stær-behandling (medisinsk og\eller kirurgisk)

Våre øyeleger har derfor moderne utstyr som Fundus kamera, OCT røntgen, og det siste innen laserbehandling.


Bangkok Sykehus

Pattaya

 For mer informasjon


Vennligst kontakt din SuperSight-legeDr. Somchai Trakoolshokesatian


Bangkok sykehus Pattaya

Tel. 087-5818282

Internasjonalt tel. (66) 3825-9999 


E-mail: somchait@bph.co.th

Bangkok Sykehus Pattaya er blant de fremste tertiære leverandører av helsetjenester, dedikert til internasjonal kvalitet og kundefokusert omsorg.Copyright © 2010 All Rights Reserved.