ReadyPlanet.com
dot dot
bulletDr. Somchai's Biography
bulletSuperSight in News
bulletOPINION
bulletSuperSight Doctor
bulletRelated Website
bulletMore... about PATTAYA
bulletLocation & Map
dot
Newsletter

dot
bulletภาษาไทย


Dr. Miracle Supersight
Join us on Facebook Fanpage NOW!


Svensk Text

 

Allmän information

 

  

  

Är du missnöjd med dina glasögon, linser?

 

Vi har en spännande Nyhet!!

  SuperSight Surgery®

 

 

 Det finns en ny refaktiv kirurgisk metod som reducerar och kan även eliminera behovet av glasögon för en viss grupp patienter.

Det är en idealisk procedur för långsynta patienter över 50 år, SuperSight Surgery® utnyttjar modern gråstarrs operations teknik och erbjuder långsynta patienter som inte passar för LASIK, möjligheten att få se bättre på långt och nära håll. Om du är mycket långsynt och inte kan se på nära håll, samt märker att synen inte är lika bra som förr.

  SuperSight Surgery Information  

Fungerar SuperSight Surgery® för mej ?

 

Bättre livskvalitet

Lins inplantat.

Principen.

 

Hur säkert är ingreppet?
Förväntningar efter ingreppet?
Hur länge dröjer det innan man ser optimalt igen?
Vad kan gå fel?
Är det permanent?
Har någon blivit blind?
Gör SuperSight Surgery® ont ?
Kan vemsomhelst undergå ingreppet?
Vem är kandidat för SuperSight Surgery® ?
Kan ni garantera att jag slipper bära glasögon?
Behöver jag göra gråstarrs operation i framtiden ?
Skall jag göra bägge ögonen samtidigt?
Vad hindrar mig från att blinka under operationen ?
Kan SuperSight Surgery korrigera astigmatism?
Hur mycket kostar det ?
Är SuperSight Surgery® täckt av sjukförsäkringen?

   

 Vi kan tillgodose dina önskemål.

Denna procedur ersätter den kraftlösa och styva linsen inuti ditt öga med en special designad, fokuserande akkomodativa intraokulär lins. (Akkommodative 1-CU IOL) eller autofokus multifokus intraokulär lins (AT LISA Trifocal & Trifocal-toric IOL). Metoden som används är identisk med den beprövade säkra metoden som används vid vanlig gråstarrs kirurgi.

Dr. Somchai är en av de få ögonkirurger i landet som har erfarenhet och är kvalificerad i att använda den special lins som används för SuperSight Surgery®.

SuperSight Surgery® erbjuder en bättre lösning. Olikt procedurer som bara fokuserar på att ändra formen på hornhinnan. SuperSight Surgery® utförs inuti lisen i ögat. Följaktligen kommer din syn efter ingreppet att vara stabil samt kommer troligen inte att ändras med tiden. Dessutom är gråstarrs operation i framtiden inte nödvändig. Den akomodativa linsen som används för att ersätta ögats naturliga lins kommer att ge dig skarpare syn på alla distanser, behovet av glasögon minskar eller försvinner helt. Många som är extremt långsynta, närsynta eller vars hornhinna är för tun för LASIK har nu en option att korrigera synen.

Inngreppet kan reducera eller eliminera ditt behov för korrigeringslinser för lång seende och närsynthet (Läsning). Kostnaden för SuperSight Surgery® är högre jämfört med andra refraktiva ingrep såsom LASIK, vilka ingen kan korrigera när och långsynthet. Desto viktigare är att inga andra refraktiva ingrepp har bevisats effektiva att korrigera synfel som SuperSight Surgery® kan.

Om du beslutar dig för denna nya behandling, vårt center kan arrangera en komplett utvärdering och konsultation för att hjälpa dig i beslutet att Undergå SuperSight Surgery®.

 Fungerar SuperSight Surgery® för mej ?

 Med tidens gång förlorar ögat sin förmåga att fokusera på föremål nära. Vi måste föra boken eller tidningen längre och längre bort. Detta kallas ålderssynthet när det passerar punkten då dina armar inte räcker, då behöver ni läsglasögon. Detta är en del i åldrandet som drabbar den inre delen av linsen och börjar vanligen i 40 till 45 års åldern. Patienter runt 40 och äldre som har besvär att läsa, har möjligheten att byta till en fokuserande lins som placeras inne i ögat. Denna special designade intraokulära lins (IOL), som därmed tar bort behovet av glasögon både för läsning och normalt seende.

Om du är trött på att bära glasögon, kontakt linser bör du överväga SuperSight Surgery® som det nya alternativet. Detta är en ny procedur att korrigera dina problem med synförmågan. Vilken kan reducera och i vissa fall helt ta bort behovet av glasögon eller linser. Vilken anledning du vill befria dig från linser eller glasögon, jobb, fritidsaktiviteter, sociala behov eller bara höja värdet av det vardagliga livet.

Refraktometrisk kirurgi kan hjälpa dig och ge dig ett--
"NYTT LIV EN NY VÄRLD"

 

För mer information
Vänligen kontakta din SuperSight Doktor

Dr. Somchai Trakoolshokesatian

Bangkok Hospital Pattaya

301 Moo 6 Sukhumvit Road. KM.143 Banglamung, Chonburi Thailand 20150

Tel. 038-259938
E-Mail: somchait@bph.co.th

SuperSight Doktorn

Dr. Somchai Trakoolshokesatian

 

Oftalmologist

Bangkok Pattaya Sjukhus
Tfn 038-259938

 

E-post somchait@bph.co.th

 

Utbildning

 

Medicine Doktor, 1987 Chiangmai Universitet, Thailand 

Certifierade Styrelsen för Oftalmologi, 1994 Chiangmai Universitet, Thailand

Medlem av Europeiska katarakt sällskapet och Refraktiva Kirurger

Medlem av Amerikanska katarakt sällskapet och Refraktiva Kirurger

 

Erfarenhet & Träning

Januari 1992 Internationellt utbyte av yrkesmässiga erfarenheter i Oftalmologi. 

PROJEKT ORBIS, INC. Chiangmai Thailand. 

1999-2001 "SIGHT FIRST" välgörenhets projekt för att förhindra blindhet. Lions Club Pattaya. 

2002 Internationell kurs i Refraktiv Laser kirurgi LASIK Antwerpen, Belgien. 

2003 Internationell kurs i Refraktiv kirurgi (Akkommodative –1CU) München, Tyskland.

2005 Internasjonalt kurs i Refraktisk Kirurgi (Kontaktlinse implantat) Lisboa, Portugal
2006 Internasjonalt kurs i Refraktisk Kirurgi (AlphaCor) London, England

 

    SuperSight Surgery®

 

    

   BÄTTRE LIVSKVALITET  

Många allvarligt överväger nu SuperSight Surgery®

Beroende på dess enorma framgångar och det långvariga resultatet samt dess exakta precision. Vissa kan känna sig oroade över SuperSight behandling av ögonen. Det är helt naturligt. Men ser man detta som en investering i sig själv och för framtiden.

Bara tanken att inte vara beroende av glasögon.

 

 Fördelar  

  

 Individuella behov varierar men så som aktiva idrottare, fritidsaktiviteter och framgångar i karriären.

 

 Frekventa resenärer som är beroende av glasögon eller linser får många fördelar trygghet och Comfort.

 

Resultat

 

 Ja%

 

 

Nej%

 

 Skulle du undergå SuperSightSurgery® igen om du kunde välja?   

 

95

 

 

5

 

 Behöver du glasögon nu?  

 

 

1

 

 

 99

 Behöver du glasögon för att se på avstånd? 

 

1

 

 

 

99

 

 

Behöver du glasögon för att läsa? 

 

1

 

 

 99

 Är du nöjd med SuperSight Surgery®?

 

96

 

4

                            
Hur säkert är ingreppet?

 SuperSight Surgery® använder den senaste tekniken med en beprövad metod. Miljoner ögon har fått lins inplant för andra tillstånd genom samma teknik som för SuperSight Surgery®. Risken är minimal men finns. Alla kirurgiska Inngrepp involverar en risk, bara du kan bedöma fördelarna av att ha ingreppet gjort är värt risken. Modern mikrokirurgi för att ta bort gråstarr har utvecklats dramatiskt de senaste 20 åren. Under detta ingrepp avlägsnas ögats naturliga lins då den blivit grumlig då man närmar sig medelåldern. Den goda nyheten är att gråstarrs operationer har genom åren undergått dramatiska tekniska framgångar.

SuperSigt Surgery® använder samma teknik som modern gråstarrs operationer för att korrigera närsynthet och långsynthet. SuperSight Surgery® kan vara ett bra alternativ för de som är för närsynta, långsynta eller har för tun hornhinna för att göra LASIK. Det är även ett alternativ för dem som vill sluta bära glasögon eller linser. Även för de som inte visar tecken på att utveckla gråstarr.

Förväntningar efter ingreppet?

När vi ger information om förväntningar av ingreppet förstår vi att det finns vissa speciella frågor som blir aktuella de första veckorna efter ingreppet. Vi vill påminna alla patienter att SuperSight Surgery® är ett kirurgiskt ingrep och som med alla sådana är det risker involverade. Vi föreslår att ni läser igenom informationen vi ger er samt söker annan information och sedan diskuterar det ingående med Dr.Somchai.

Hur länge dröjer det innan man ser optimalt igen ?

Patienter bör veta att snabb återhämtning av den visuella förmågan karakteriserar denna operation. Men det ta flera månader för vissa patienter att få det slutliga resultatet efter SuperSight Surgery®. Efter ingreppet så rekommenderar vi att ni stannar en natt på sjukhuset. Ni kommer att märka att synförmågan förbättrats radikalt. De flesta kan redan dagen efter återuppta sina dagliga aktiviteter.

Vad kan gå fel?

Inte mycket, men det är viktigt att komma ihåg att de med alla ingrepp finns risker. Men mer än 95 % har inga problem. Men det kan uppstå mindre komplikationer. Mer allvariga problem kan uppstå 1 % av fallen kan få näthinne avlossning och infektion i ögat. Detta kan leda till minskad synförmåga och även blindhet (mycket ovanligt, har intet hänt hittills) skulle detta inträffa betyder inte det att operationen utfört felaktigt.

Är det permanent?

JA. (Allt tyder på att denna teknik är permanent)

Har någon blivit blind ?

Vi har inte haft någon patient som blivit det. Det finns risker med alla kirurgiska ingrep, men kombinationen av gediget utbildade kirurger och den senaste utrustning försäkrar om den högsta standard av vård.

Gör SuperSight Surgery® ont ?

NEJ. Före ingreppet får ni lokalbedövande droppar i ögat. Det kan kännas lite obehagligt, men ingen direkt smärta.

SuperSight Surgery tar en till två timmar.

Tylenol, magnecyl och sömn burkar vara nog för att ta bort allt obehag.

Kan alla genomgå ingreppet ?

SuperSight Surgery® är spännande, men det är inte förr alla. Vi vill vara säkra på att alla som under går ingreppet har friska ögon. Men alla som är långsynta och har svårt att se på nära håll, eller börjar märka att synen inte är lika bra som förr, likaså de som ogillar glasögon. Vill förmodligen vara bra kandidater för SuperSight Surgery®.

Vem är kandidat för SuperSight Surgery® ?

Kandidater skall ha en stark önskan att slippa glasögon, linser, ha realistiska förväntningar samt vara in förstådd med riskerna. Uteslutna är de som har psykiska problem och de som alltid varit nöjda med glasögon.

Kan ni garantera att jag slipper bära glasögon?

NEJ. Som med alla medicinska behandlingar, vi kan inte ge garanti. SuperSight Surgery® lovar inte perfekt syn, men det ger bättre syn och minskat behov av linser eller glasögon. Men efter första evalueringen kan vi ge dig en klar uppfattning om vad du kan förvänta dig av ingreppet.

Behöver jag göra gråstarrs operation i framtiden ?

NEJ. Men SuperSight Surgery® kan inte motverka grönstarr, gula fläcken( macular degeneration) eller andra ögonsjukdomar.

Skall jag göra bägge ögonen samtidigt ?

JA. SuperSight Surgery® görs ofta på bägge ögonen samtidigt. Resultaten är så tillförlitliga och ingreppet så säkert. (De flesta som gör ingreppet tar bägge ögonen samtidigt)

Vad hindrar mig från att blinka under operationen ?

En anordning kallad ögonlocks öppnare håller ögat öppet under operationen och hindrar dig från att blinka mindre ögonrörelser under operationen påverkar inte resultatet. Till ditt stöd nästan alla patienter som går igenom proceduren säger att det var lättare än väntat.

Kan SuperSight Surgery® korrigera astigmatism?

Det kan det göra men astigmatism kan uppkomma och det kan korrigeras med LASIK

Hur mycket kostar det ?

Ingreppet kostar 200,000 Baht Vilket inkluderar kirurgisk avgift + special linserna för bägge ögonen samt medicin under operations dagen, 1 natt på sjukhuset i privat rum. Vi erbjuder konkurrenskraftiga paket priser för denna procedur.

Den fullt private fastpris-pakken er 200,000 Baht for begge øyner, som inkluderer:

 √ Måling av øyne for utvelgelse av implantat

√ Alle konsultasjoner og kirurgens betaling

√ Alle kostnader forbundet med bruk av operasjonssal

√ 2 spesielle intraokulære linse implantater

√ Medisiner på operasjonsdagen

√ Innleggelse og overnatting på sykehus; 1 natt

√ Post-operativ behandling av lege, inkludert oppfølgingsbesøk

Kostnader kan variere om man trenger anestesi eller hvis ytterligere tester eller medisiner blir forespurt av pasienten. Betaling kan gjøres med kontanter eller kredittkort.

Se Dr.Somchai eller personal på vårt Sjukhus.

                                           www.supersightsurgery.com

Är SuperSight Surgery® täckt av sjukförsäkringen?

I de fall den täcker gråstarrs operation.

Kontrollera med ditt försäkrings bolag. 


Behandlings procedur
En översikt av SuperSight Surgery®

Diagnos:

Du har blivit diagnostiserad presbyopi (ålders relaterad nedsättning av synen) eller myopi (närsynthet) med eller utan gråstarr.

SuperSight Surgery® beskrivning.

Meningen med SuperSight Surgery är att ersätta den naturliga linsen med en plast lins, en special designad akomodative intraokulär lins inplant inuti ögat för att korrigera tillståndet presbyopi (åldrandet av ögat) vilket uppkommer hos de flesta människor efter 40 så de inte behöver läsglasögon.

Med utvärtes eller lokalbedövning kommer du att vara vaken under operationen. Detta sker med ögondroppar eller injicerande av lokalbedövning i vävnaden runt ögat. Du kommer att se ett starkt ljus från operations mikroskopet. Två timmar innan operationen kommer du att få ögondroppar för att förstora pupillen. Under operationen kommer du att bli ombed att ligga med huvudet stilla. Operationen tar vanligen 20-30 minuter per öga men kan i vissa fall ta up till 45-60 minuter. Det mesta av den naturliga linsen tas bort med en teknik kallad "Phacoemulsification". Dr. Somchai gör ett mycket litet snitt i ögat löser upp linsen med ultraljud och avlägsnar den genom en smal tub. Baksidan av linsen lämnas kvar. En konstgjord lins inplanteras för att ersätta den naturliga linsen. I vissa fall sätts ett stygn i ögat under slutfasen av operationen(mycket sällsynt). En plast kåpa sätts över ögat som skydd.

Före SuperSight Surgery®

Om du har någon allvarlig systemisk sjukdom konsultera läkare och tala om det för Dr. Somchai. Du skall informera Dr. Somchai om de mediciner du tar, för att förebygga allergiska reaktioner, och andra komplikationer under SuperSight Surgery® och efterbehandlingen.

  Allmän information  

Efter ingreppet, du kan uppleva blixtar och en gloria runt ljuspunkter, ditt djup seende kan vara minskat, och storleken på objekt kan upplevas Olikt. Vissa av dessa tillstånd kan påverka din förmåga att köra och att bedöma avstånd. Du skall inte köra förrän du är säker att din syn är fullgod.

Graden av smärta och obehag efter ingreppet varierar från person till person. Du kan förvänta dig att ögat känns ömt efter operationen. Direkt efter ingreppet kan du få rodnad och/eller hornhinne ödem (svullnad av hornhinnan). Vissa patienter säger att dom känner det som man har fått något i ögat.

Begränsningar med SuperSight Surgery®.

Målet med SuperSight Surgery® är att förbättra synen så mycket att man inte behöver glasögon eller kontakt linser, eller att kunna ha tunnare svagare glasögon. Patienten skall ha realistiska förväntningar.

  Kontraindikationer 

 SuperSight Surgery® skall inte göras på personer:

• Som inte vill undergå operationer

• Som är nöjd med nuvarande synförmåga

• Som har okontrollerbar eller långt framskriden okulär sjukdom

• Som har okontrollerbar eller långtframskriden systemisk sjukdom

• Som är immunförsvagad eller medicin som minskar immunförsvaret

• Som är osäker, krävande eller personer med orimliga förhoppningar

Om du vet att du har någon av dessa symtom, skall du informera Dr. Somchai. Om du har andar bekymmer eller andra tillstånd som kan påverka ditt beslut att undergå SuperSight Surgery®, skall du diskutera dem med Dr.Somchai.

Risker med att inte undergå SuperSight Surgery®

Riskerna med att inte undergå operationen är begränsade till din nuvarande visuella status. Dessa inkluderar men begränsas inte av faran att förlora sina glasögon eller linser, och risken för skada i ögat av krossade glasögon eller linser i ögat.

 Alternativ till SuperSight Surgery®

SuperSight Surgery® är ett valfritt beslut, och du kan välja att inte ha denna operation.

Det finnes olika alternativ som följer:

• Glasögon

• Kontaktlinser

• LASIK,PRK,RK

• Sklerala expansions band

• Phakic intraokulär lins

• CK. Konduktiv Keratoplastik

Du kan diskutera dess alternativ med Dr. Somchai.

 Lins inplantat.


 

Presenterar härmed detta erkännande till

Dr. Somchai T.Shoke-Satian  

För att erkänna hans långa erfarenhet och certifiera

att Dr. Somchai är världs ledande i att implantera
Copyright © 2010 All Rights Reserved.